7.2 C
Amsterdam

Extreemrechts protest met NSB-vlaggen ‘voor de boeren’

Lees meer

De extreemrechtse actiegroep Voorpost voerde gisteren actie ‘voor de boeren’ en ‘tegen de omvolking’. De activisten stonden met Prinsenvlaggen op een viaduct.

De Prinsenvlag werd in de zeventiende eeuw gebruikt, maar ook door de NSB in de jaren dertig en tegenwoordig door extreemrechtse groeperingen.

Voorpost demonstreerde gisteren op een viaduct nabij het Brabantse dorp Bant tegen ‘de globalisten’ en asielzoekerscentra en voor steun aan de boeren. ‘Geen grond van boeren voor vreemdelingen!’

Volgens Voorpost-voorman Florens van der Kooi worden boeren door onze regering weggepest, zodat op hun percelen ‘gelukszoekers’ kunnen worden gehuisvest.

‘In plaats van een migratiestop af te kondigen zegt Rutte tegen iedereen in de wereld: ‘Kom maar naar Nederland, we hebben plek genoeg”, aldus Van der Kooi. ‘De strijd van de boeren is ook onze strijd. De strijd van de boer en zijn grond gaat over de toekomst van ons volk, onze cultuur en onze identiteit.’

Voorpost is een extreemrechtse actiegroep, die actief is in Nederland, Vlaanderen en Zuid-Afrika. De organisatie wil dat Vlaanderen zich bij Nederland voegt, en kijkt met heimwee terug naar het Zuid-Afrikaanse apartheidsbewind (1948-1994). In 2011 stuurde de extreemrechtse Noorse terrorist Anders Breivik zijn manifest 2083 naar de extreemrechtse publicist Marcel Bas, die lezingen heeft gegeven bij Voorpost.

- Advertentie -