16.8 C
Amsterdam

Extremistische kolonisten uit Israël niet langer welkom in België

Lees meer

De Belgische premier Alexander De Croo zegt dat zijn land geen Israëlische extremisten zal toelaten die geweld plegen tegen Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever. Dit schrijft hij op X. ‘Geweld tegen burgers zal gevolgen hebben’, schrijft hij.

‘Extremistische kolonisten op de Westelijke Jordaanoever komen België niet meer in. ‘We zullen met de Verenigde Staten samenwerken als het gaat om sancties tegen personen die betrokken zijn bij acties die de vrede, veiligheid en stabiliteit op de Westelijke Jordaanoever
ondermijnen.’

De Belgische maatregelen tegen Israëlische extremisten volgen op die van de Verenigde Staten. Eerder deze week kondigde het ministerie van Buitenlandse Zaken aan dat er een reisverbod komt tegen extremistische kolonisten die betrokken zijn bij aanvallen op Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever. Minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken kondigde deze stap aan, nadat hij Israël vorige week had gewaarschuwd dat de regering van president Joe Biden actie zou ondernemen in reactie op de aanvallen.

Blinken heeft geen individuele visumverboden aangekondigd, maar woordvoerder Matthew Miller vertelde het reisverbod afgelopen dinsdag van kracht is gegaan en betrekking zouden heeft op ‘tientallen’ kolonisten en hun families. Er volgen nog meer reisverboden als het kolonistengeweld niet stopt.

- Advertentie -