21.2 C
Amsterdam

Fenerbahce dumpt Koerdische speler om lovende tweet over Koerdische vlag

Lees meer

De Turkse topclub Fenerbahce heeft het contract met Koerdisch-Duitse middenvelder Ozan Suncak (18), die overkwam vanuit de Duitse Bundesliga onder 19, binnen een dag weer ontbonden. Dat gebeurde nadat een lovende tweet van Suncak was opgedoken over de Koerdische vlag.

Suncak, die ook uitkomt in het nationale Turkse jeugdteam, had zijn Fenerbahce-shirt al aan en zijn contract getekend. Hij ging ook trots op de foto (links). Maar binnen 24 uur maakte Suncak kennis met de Turkse mores over de Koerdische kwestie.

Er dook namelijk een oude tweet (foto, rechts) van hem op, waarin hij ‘Lang leve’ zegt over de vlag van Iraaks-Koerdistan. In staatsgezinde Turkse media wordt Suncak versleten ‘voor terreur-sympathisant’. Daarmee wordt gedoeld op de PKK, een Koerdische militante beweging in Turkije die in oorlog is met het bewind van Erdogan en ook in de Europese Unie en Amerika op de terreurlijst staat.

Op sociale media wordt Fenerbahce dan weer van ‘racisme’ beschuldigd vanwege de ontbinding van het contract. ‘Dit is puur racisme. Hoe kan je Ozan Suncak verbinden aan de PKK vanwege het liken van de Koerdische vlag?’, vraagt een twitteraar zich af.

- Advertentie -