Filip Dewinter (Vlaams Belang) vergelijkt islam met coronavirus

Lees meer

De Vlaamse politicus Filip Dewinter, leider van de radicaal-rechtse partij Vlaams Belang, vergelijkt op Twitter de islam met het coronavirus.

De Vlaamse politicus schreef vanochtend: ‘Mochten we in ons land het #islam-virus even konsekwent en doeltreffend bestrijden als het #corona-virus dan waren er de voorbije jaren geen tientallen slachtoffers bij terreuraanslagen gevallen. Zet de #islam in #quarantaine! #BanIslam’

De tweet bevat ook een plaatje met een mondkapje, waarop letters zijn geplakt. Dewinter is in de veronderstelling dat het om Arabische letters gaat, maar in werkelijkheid heeft hij het hindoeïstische Om-teken gebruikt. Om is een mystieke lettergreep die in hindoeteksten en- gebeden wordt geuit.

Om de vergissing van Dewinter wordt gelachen, maar op de inhoud van zijn tweet wordt met afschuw gereageerd: ‘Ok nazi’; ‘Uw constante haatboodschappen zouden dringend en consequent moeten aangepakt worden. Ik begrijp niet dat dit niet gebeurt’ en ‘Hoe leg ik dit allemaal uit aan mijn dochter?’

De vergelijking van een religie met een virus en oproep om de islam in quarantaine te zetten wordt door sommige twitteraars opgevat als een verkapte oproep tot genocide. Ook de nazi’s beschouwden een bevolkingsgroep – de Joden – als een virus.

De Nederlandse journalist Abdellah Dami reageert met een waarschuwing: ‘En hier is de PVV van Wilders afgelopen maand een samenwerkingsverband mee aangegaan. Nederland, wat moet er gebeuren voor u uw ogen opent en (in)ziet dat er een groep in ons midden gevaar dreigt gaan te lopen?’

- Advertentie -

4 REACTIES

 1. Twitter is geen ideaal medium ; het is ‘kretologie meets soundbytes’ .
  En dat je dan uiterst vage ‘rijmelarijen’ krijgt, is logisch, zeker met dit
  soort ontvlambare onderwerpen.
  Ik vind De Winter té extreem, maar ik vermoed dat hij doelde op het
  verspreiden van de – militante – islam onder de aanzwellende groep
  van ‘vluchtelingen’ . Dit is een potentiële ‘vijfde colonne’ die ooit de
  westerse samenleving zal aanvallen. Of hen dit lukt zal ook afhangen
  van de gematigde islamieten : welke kant gaan die kiezen.

 2. Filip je zaait echt haat over de mix gemeenschap die nu bestaat hier in belgie. Als ik mij ni vergis deed de ISS leider dit ook hier in belgie maar die zit nu in de gevangenis. Maar nu stel ik mij de vraag wat moet er nu met U gebeuren. Altijd zo extreem uitspraken van u die op niks trekken. Respect voor elkaar godsdienst is een belangrijk element die je aan je kinderen kunt doorgeven tijdens hun opvoeding. Ik denk dat u dit element niet heeft meegekregen. Dit heb ik meegekregen van mijn ouders. Niemand beoordelen op basis van godsdienst. Okee er zijn overal rotte appels in elke godsdienst maar niet iederéén door het slijk sleuren. Islam is iets heel moois. Het zegt ook veel over u om zulke uitspraken te doen een godsdienst met een virus vergelijken. Ben wel blij dat de meerderheid van de bewoners in belgie niet zo bekrompen is als u.
  Ik zou graag met u in debat willen gaan over zulke uitspraken.

 3. De Winter heeft het duidelijk over het Islam terrorisme wat duidelijk bij de Islam hoort De islam is geen vrede, Islamieten maken elkaar af en exporteerde hun haat naar het westen.
  Waarom verdraaien islamieten altijd teksten? Of voelen ze zich slachtoffers?
  Waarom hoor ik van de islamieten nooit dat ze het erg vinden als er in een islamitich land weer een kerk in de brand gestoken is.
  Het enige wat ze willen is mensen overheersen en wijzen de democratie af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here