12 C
Amsterdam

Forse vertraging: ‘asielhotel’ in Albergen gaat pas na zomer open

Lees meer

Het asielzoekerscentrum in Albergen gaat pas na de zomer open. Vorig jaar was er veel onrust over dit ‘asielhotel’. De inwoners van het dorp in de provincie Overijssel kwamen in opstand.

Een leegstaand hotel in Albergen was gekozen als locatie voor de opvang. Het azc had al voor de zomer moeten openen. Door gedoe over vergunningen is er echter vertraging.

Vorige zomer kwam het ‘asielhotel’ vaak in het nieuws. Bewoners van Albergen protesteerden fel. De regering besloot dat er in dit dorp toch een azc moest komen. De gemeente reageerde verrast.

Eigenlijk moesten al in oktober vorig jaar de eerste vluchtelingen in het azc gaan wonen. Toen bleek echter dat de vergunning niet in orde was. Het COA vroeg die vergunning op 15 februari aan. Die aanvraag was echter niet compleet, zo bleek in mei.

Aan RTV Oost vertelt het COA dat de vergunning snel opnieuw wordt aangevraagd. ‘We hebben goede hoop dat we dan na de zomer de vergunning binnen hebben. Vervolgens moeten we in het hotel nog verbouwen. Dat duurt waarschijnlijk enkele weken. Daarna kunnen de bewoners komen.’

- Advertentie -