7.3 C
Amsterdam

Frankfurt versiert winkelstraten met ramadanverlichting

Lees meer

De Duitse stad Frankfurt heeft een primeur te pakken. Tijdens de ramadan zullen winkelstraten versierd worden met speciale ramadanverlichting, zo meldt het Belgische Nieuwsblad. 

De stad kent, zoals bijna alle grote Duitse steden, veel inwoners met een islamitische achtergrond die zich opmaken voor de vastenmaand. Frankfurt wil met deze geste een bijdrage leveren aan een feestelijke ramadan.

Voor de versiering van de winkelstraten is een bedrag tussen de 50.000 tot 100.000 euro uitgetrokken. Dat is vergelijkbaar met de kosten voor de kerstversiering in de stad, meldt Nieuwsblad.

Niet iedereen was het eens met deze beslissing. Zo stemde de christendemocratische CDU, die in de oppositie zit, tegen de verlichting.

Toch lijkt de ramadan steeds meer ingeburgerd te raken in Duitsland. Zo is er op veel plekken een ‘ramadan-kalender’ met ‘halal-snoepjes’ voor kinderen te koop, een variant op de traditionele Duitse adventkalender, die aftelt naar kerstavond.

De bedenker van de ramadankalenders Manal El Daoud, een Duitse zakenvrouw van Libanees-Palestijnse afkomst zei in 2018 aan opinieblad der Spiegel: ‘Voor mij betekent integratie dat je je aanpast aan het land waar je woont. Maar ook dat je waarden uit je thuisland meeneemt. De ramadan-kalender symboliseert precies dat: een verbinding tussen twee culturen, tussen twee religies.’

- Advertentie -