10.1 C
Amsterdam

Frankrijk: moslim afgeranseld door medegelovigen na eten kerstmaal

Lees meer

In Frankrijk is een islamitische man door vijf andere moslims aangevallen. Het slachtoffer deelde op het sociale medium Snapchat een foto waarop hij en zijn familie een kerstmaaltijd aan het nuttigen waren.

Een oud-klasgenoot noemde het slachtoffer een ‘hoerenzoon van witte mensen’, die moest leren hoe het is om als ‘een echte Arabier’ te leven. Daarop besloot het slachtoffer om met zijn criticus af te spreken in het noordoostelijke plaatsje Belfort. In plaats van een pittig gesprek kreeg het slachtoffer klappen.

Hij werd door vijf mannen opgewacht en in elkaar geslagen. Zijn gezicht zat onder het bloed en hij liep kneuzingen op. De aanvallers vonden kerst ‘onislamitisch’. Ze wilden moslims straffen die toch kerst vierden.

In Frankrijk zijn de spanningen hoog opgelopen na de moord op geschiedenisleraar Samuel Paty door een moslimextremist. De Franse regering besloot het Collectief Tegen Islamofobie in Frankrijk en de islamitische NGO BarakaCity te verbieden. Veel moslims hebben het gevoel dat ze door de Franse regering en maatschappij worden onderdrukt.

- Advertentie -