14.7 C
Amsterdam

Frankrijk onderzoekt mogelijke slavernij onder Saoedische prins

Lees meer

Het Franse Openbaar Ministerie start een onderzoek naar een Saoedische prins, die zeven vrouwelijke werknemers mogelijk in moderne slavernij hield in een groot appartement dat hij bezat buiten Parijs.

De vrouwen, de meesten uit de Filipijnen, hadden al in 2019 een klacht ingediend over prins Faisal bin Turki Bin Abdallah al Saud (44). Ze waren gerekruteerd in Saoedi-Arabië en werkten voor de prins en zijn familie afwisselend in dat land en Frankrijk, aldus Franse media.

De moderne slavernij waar ze de prins van betichten zou zich al sinds 2008 afspelen, en dat onder erbarmelijke omstandigheden. De vrouwen zouden dag en nacht ter beschikking moeten staan van hun baas, die ze niet mochten aanspreken. Sommigen moesten op de grond slapen en hadden nauwelijks tijd om te eten terwijl ze de vier kinderen van de prins dienden, volgens de Franse krant le Parisien.

Deze kinderen mochten hen naar verluidt slaan en in hun gezicht spugen als ze hun zin niet kregen. Ze zouden omgerekend een maandsalaris van 300 euro hebben gekregen.

Uiteindelijk zouden de vrouwen zijn gevlucht. ‘Ze huilden van de honger’, aldus een medewerker van SOS Esclaves, een Franse NGO die optreedt tegen moderne slavernij.

Een tegenvaller voor de aanklagers: prins Faisal bin Turki Bin Abdallah al Saud, een zoon van de Saoedische koning, verblijft momenteel niet in Frankrijk.

- Advertentie -