18.9 C
Amsterdam

Frankrijk sluit opnieuw ‘haatzaaiende’ moskee

Lees meer

Frankrijk heeft een moskee in de zuidelijke kustplaats Cannes gesloten. Dit, vanwege vermeende haattaal en steun aan de eind 2020 ontbonden islamitische organisaties Collectief tegen Islamofobie in Frankrijk en BarakaCity.

De Al Madina al Mounawara-moskee zou zich schuldig hebben gemaakt aan haatzaaiende uitlatingen tegen Frankrijk, zijn instituties en wetten en aanzetten tot haat tegen homoseksuelen en transseksuelen. Ook zou de moskee ‘expliciet antisemitische haat’ hebben gepropageerd.

Twee weken geleden sloten de autoriteiten ook al een moskee in het noordelijke Beauvais voor een halfjaar vanwege preken die zouden aanzetten tot haat en geweld en de gewelddadige jihad zouden verdedigen.

De radicaal-linkse website Révolution Permanente beschuldigt de Franse overheid van ‘staatsislamofobie’: ‘Het islamofobe offensief van de regering gaat door.’ Ook de Marokkaanse site Morocco World News noemt het Franse beleid ‘islamofoob’.

De Franse regering treedt hard op tegen wat zij noemt ‘islamitisch separatisme’, na de onthoofding in oktober 2020 van geschiedenisleraar Samuel Paty, die Mohammed-cartoons van Charlie Hebdo had liet zien.

Sinds november 2020 zijn zo’n veertig moskeeën en islamitische verenigingen gesloten. Recentelijk is ook de organisatie Samenwerkingsverband tegen Racisme en Islamofobie ontbonden, omdat die zich aan haat, geweld en discriminatie zou schuldig maken.

Ook besloot Frankrijk vrijwel meteen het Collectief tegen Islamofobie in Frankrijk en de islamitische NGO BarakaCity te ontbinden. Beide clubs zouden zich schuldig maken aan radicaal-islamisme.

- Advertentie -