18.9 C
Amsterdam

Frankrijk zet Bosnisch moslimgezin het land uit na kaalscheren dochter

Lees meer

Een gezin bestaande uit vijf Bosnische moslims is vanuit de Oost-Franse stad Besançon naar Sarajevo gedeporteerd. Ze hebben een Bosnische vrouw kaalgeschoren en geslagen.

De vrouw was een dochter in het gezin. Ze was verliefd geworden op een jonge christelijke Serviër. Daarmee zou ze de eer van haar familie hebben aangetast en werd ze gestraft.

In de jaren negentig van de vorige eeuw voerden de Bosniërs en Serviërs een bloedige oorlog met elkaar uit in voormalig Joegoslavië.

Binnelandminister Gérard Darmanin, die vorige week in het nieuws kwam omdat hij de Organisatie Tegen Islamofobie in Frankrijk wilde verbieden, zegt dat de sociale dienst nu voor de Bosnische vrouw zorgt. Hij wil niet vertellen wat haar leeftijd is en zwijgt over andere details.

Volgens diverse berichten in de media zijn de vijf Bosnische moslims de twee ouders van de vrouw en drie van hun kinderen. Ze mogen vijf jaar Frankrijk niet meer in. Een tante en een oom, die ook bij de mishandeling betrokken waren, zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen.

- Advertentie -