19.2 C
Amsterdam

Frankrijk: zwijnskop gevonden bij islamitisch uitvaartcentrum

Lees meer

Een islamitische uitvaartondernemer uit de Franse stad Toulouse ontdekte maandag een dood zwijn dat boven een verkeersbord bij zijn onderneming hing. Volgens de regionale moslimraad gaat het hier om een daad die duidelijk tegen moslims is gericht.

De manager ontdekte het kadaver rond zeven uur in de ochtend. Hij zag de kop en de huid van het beest aan het paneel hangen. Het lichaam van het zwijn was ontdaan van zijn organen. Hij deed aangifte bij de politie.

De islamitische begrafenisondernemer is in het verleden wel vaker slachtoffer van vandalisme geweest, vertelt hij. ‘Ik ben hier zes jaar geleden naartoe verhuisd en dit is de derde keer.’

De regionale moslimraad spreekt over een ‘onaanvaardbare daad’ gericht tegen moslims, mogelijk gemaakt door het ‘misselijkmakende klimaat’ in Frankrijk in aanloop naar de presidentsverkiezingen.

Op dit moment eist Éric Zemmour, de uiterst rechtse presidentskandidaat die de islam flink op de korrel neemt, veel zendtijd op. Hij neemt het op tegen zittend president Emmanuel Macron, die sinds anderhalf jaar een beleid voert tegen ‘islamitisch separatisme’.

Ook de Franse NGO SOS Racisme veroordeelt ‘deze daad van vandalisme met een racistische connotatie’, die wijst op ‘de opkomst van anti-Arabische en anti-islamitische sentimenten in ons land’.

Er vinden vaker anti-islamitische haatmisdrijven in Frankrijk plaats. Enkele dagen geleden was een halal-slagerij in Lot-et-Garonne het doelwit van brandstichting en werden er hakenkruizen ontdekt op de gevel van het gebouw.

- Advertentie -