11.3 C
Amsterdam

FunX stopt met ramadanshow na doodsbedreigingen

Lees meer

Het radioprogramma Ramadan Late Night van NPO-zender FunX is gisteren per direct gestopt. Meerdere medewerkers kregen via social media doodsbedreigingen binnen.

Vorige week deed dj Morad el Ouakili (foto) aangifte van een aantal doodsbedreigingen. De dreigers komen uit islamistische hoek. Het zou moreel verkeerd zijn dat El Ouakili tijdens de ramadan muziek draait.

‘Morad, stel je eens voor dat je na een lange nacht de studio uitloopt, je twee jongens in regenpakken van een motorscooter ziet afstappen en vervolgens je borstkas doorzeven met kogels’, aldus een van de bedreigers.

De bedreigingen zijn begonnen op het Instagram-account van de controversiële vlogger Youness Ouaali. Volgens de bedreigde dj El Ouakili heeft Ouaali Instagram-trollen afgestuurd op hem. ‘Het gaat echt om een kleine groep radicale moslims die roet in het eten gooit, maar hun stem is zo ontzettend luid en lelijk’, zegt de dj.

Youness Ouaali werd drie weken geleden landelijk nieuws toen hij op zijn YouTube-kanaal een podium bood aan een van de ‘homospugers’ in Amsterdam. Volgens Ouaali waren het juist de homospugers die slachtoffer zijn, en wel van discriminatie en moslimhaat.

Een meerderheid onder de islamitische geleerden vindt dat muziek draaien tijdens de ramadan niet is toegestaan.

- Advertentie -