17.1 C
Amsterdam

‘Nieuwkomers maken we zelf’: FvD-jeugd verkoopt ‘boreale babypakjes’

Lees meer

Op Twitter is ophef ontstaan over de nieuwste actie van JFVD, de jongerenorganisatie van Forum voor Democratie. JFVD verkoopt rompertjes voor baby’s onder het motto ‘Nieuwkomers maken we zelf’. Want ‘de inheemse Nederlander sterft langzaam uit’, terwijl de bevolking blijft groeien door ‘massa-immigratie’.

‘De JFVD is terug van nooit weggeweest en wil nu dat hun leden massaal Nederlandse baby’s maken om onze cultuur te beschermen’, twittert Parool-columniste Natascha van Weezel verontwaardigd. ‘Gek, gekker, gekst’, vindt filmmaker en Telegraaf-columnist Eddy Terstall.

‘Paar jaar geleden deden ze nog sneaky over dit soort Völkisch nationalistische ideeën met codewoorden en door alles in online achterkamertjes te bespreken. Nu pleuren ze het bij de JFvD op Instagram en t-shirts’, schrijft journalist Gillian de Nooijer.

‘‘Inheemse Nederlander.’ Het zijn de bruine tussenzinnen; de terloopse, ongekunstelde, als vanzelfsprekend gekend beschouwde aannames over cultuur en identiteit die zich bij deze lieden in het denken hebben vastgezet en dus als vanzelf in de taal tot uitdrukking komen’, zegt publicist Jurriaan Maessen.

Verschillende twitteraars vergelijken het pleidooi van JFVD voor meer witte kinderen met Lebensborn, het naziproject om meer ‘raszuivere’, Arische kinderen te krijgen.

- Advertentie -