13.1 C
Amsterdam

FvD’ers op de bres voor Urker jongeren die nazi’s speelden als ‘corona-protest’

Lees meer

Forum voor Democratie Zeeland heeft het op Twitter opgenomen voor de jongeren uit Urk die zich uit protest tegen de coronamaatregelen als nazi’s hadden verkleed.

Zaterdagavond gingen zo’n tien jongeren de straat op in Urk om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Op beelden is te zien dat een van de jongeren een boevenpak draagt met een Jodenster, terwijl de nazi’s hun nepwapens op hem richten.

Gisteren maakte de regionale krant de Stentor de beelden wereldkundig, met landelijke verontwaardiging tot gevolg. Ook de gemeente Urk veroordeelde de jongeren.

‘Dit gedrag is niet alleen zeer verwerpelijk en uitermate ongepast, maar ook kwetsend voor grote bevolkingsgroepen. Met deze smakeloze actie is wat de gemeente Urk betreft een hele duidelijk grens overschreden’, schrijft de gemeente in een verklaring.

FvD Zeeland denkt hier anders over. ‘Goed dat deze jongeren in Urk maatschappelijk betrokken zijn en protesteren tegen de coronamaatregelen, de coronapas en medische apartheid. Smakelijk is de vorm van hun protest zeker niet, maar het gaat om de inhoud’, twitterde FvD Zeeland gisteravond. Na ophef hierover verdween de tweet al snel.

In FvD-kringen worden vergelijkingen tussen de coronamaatregelen en de Jodenvervolging vaker gemaakt. Zo vergeleek Kamerlid Pepijn van Houwelingen in de quarantaineplicht hiermee en trok Kamerlid Gideon van Meijeren een parallel met de behandeling van ongevaccineerden. Politiek leider Thierry Baudet twitterde gisteren een rode driehoek, hetzelfde symbool als politieke gevangenen in Duitsland op hun uniform moesten dragen. Op Twitter leidde dit tot de nodige commotie.

- Advertentie -