20.9 C
Amsterdam

Amstelveen: geen diversiteitsbeleid bij aanname gemeentepersoneel

Lees meer

De gemeente Amstelveen voert geen actief aannamebeleid om de diversiteit van het ambtenarenpersoneel te bevorderen en is dat ook niet van plan. Dat meldt het Amstelveens Nieuwsblad.

De raadsfracties van GroenLinks, D66, VVD, PvdA en de lokale partij Actief Voor Amstelveen hadden hier vragen over gesteld aan het stadsbestuur.

De partijen willen dat de gemeente meer aandacht geeft aan diversiteit, zowel qua geslacht als in leeftijd, etniciteit, geaardheid, fysieke conditie en opleiding. Amsterdam voert bijvoorbeeld wel zo’n diversiteitsbeleid in de werving en selectie van gemeenteambtenaren.

‘Wij willen dat niet, nog los van het feit dat dit wettelijk, zonder heel zwaarwegende redenen, niet is toegestaan,’ aldus het college. De coalitie in Amstelveen bestaat uit VVD, D66 en PvdA.

De Amstelveense college geeft verder aan dat het de bijna 900 gemeentelijke medewerkers niet monitort op het gebied van diversiteit. Desondanks heeft het college het gevoel dat de gemeente de laatste jaren al steeds diverser wordt.

- Advertentie -