20.9 C
Amsterdam

Genoeg handtekeningen voor nieuwe islamitische middelbare school

Lees meer

Er zijn genoeg steunverklaringen binnen om in Den Haag een nieuwe islamitische middelbare school te starten. Daarmee is een derde islamitische middelbare school in ons land een stuk dichterbij.

Er zijn minimaal 650 handtekeningen nodig van ouders met kinderen in de leeftijd van tien tot en met twaalf jaar, aldus het AD Den Haag. Dankzij de steun van moskeeën, onderwijsinstellingen, sportverenigingen en vrijwilligers in Den Haag werden er 778 handtekeningen opgehaald.

In Nederland zijn vijftig islamitische basisscholen, maar slechts twee islamitische middelbare scholen: één in Amsterdam en één in Rotterdam. In Den Haag is meerdere keren geprobeerd om ook een islamitische middelbare school te beginnen, maar tot dusverre is dat niet gelukt.

Vorig jaar probeerde het Rotterdamse Avicenna College, de eerste islamitische middelbare school in Nederland, in Den Haag een nieuwe school te stichten. Maar vanwege intern gedoe is dit initiatief van de baan.

De nieuwe islamitische school zal het Aida College heten. Woordvoerder Turan Narcicegi zegt tegen het AD Den Haag dat veel leerlingen nu naar Rotterdam moeten reizen als ze islamitisch onderwijs willen volgen.

Nu de handtekeningen er zijn, moet er een aanvraag ingediend worden bij het ministerie van Onderwijs. Dat zal kijken of de aanvraag aan alle voorwaarden voldoet. ‘Maar de belangrijkste stap is gezet’, aldus een moskeevoorzitter die het initiatief van harte ondersteunt.

- Advertentie -