22.1 C
Amsterdam

Syrische vluchteling wordt burgemeester van Duitse stad die hem opving

Lees meer

De Syriër Ryyan Alshebl kwam in 2015 in Duitsland terecht. Hij woont in Ostelheim, een stad in de provincie Baden-Württemberg. Dit jaar is hij burgemeester van die Duitse stad geworden.

Zo meldt de Turkse nieuwssite T24De 29-jarige Alshebl staat in de aandacht, nu hij tot burgemeester is gekozen. Hij zegt zelf dat hij zijn succes dankt aan zijn beheersing van de Duitse taal. Alshebl volgde in Duitsland een opleiding in de financiële sector. Daarna is hij voor een bank gaan werken.

In 2022 is hij Duits staatsburger geworden. Hij had interesse in politiek en werd lid van de Groenen. Hij besloot meteen ‘maar’ te gaan voor de hoge post van burgemeester. Hij had aandacht voor de problemen in Ostelheim. Met 55,4% van de stemmen, kreeg hij het vertrouwen van de bevolking.

Alshebl maakte de gevaarlijke reis van Turkije naar Duitsland. Eerst ging hij met de boot. Daarna reisde hij te voet door meer dan vijf Oost-Europese landen. Hoewel hij de opvang in Duitsland pover vond, is hij toch dankbaar. ‘Als je je vestigt in een nieuw land, staat je een ding te doen. Gelijk op je eigen benen staan en werken voor je  toekomst.’ Dat geeft Alshebl mee aan nieuwkomers.

- Advertentie -