15.1 C
Amsterdam

Giovanni van Bronckhorst wordt coach van Besiktas

Lees meer

Giovanni van Bronckhorst gaat twee jaar lang aan de slag als coach van de Turkse topclub Besiktas uit Istanbul. Na die periode kan het contract met een jaar worden verlengd. Zo meldt de Turkse nieuwssite Ensonhaber.

Van Bronckhorst zal in zijn nieuwe functie geassisteerd worden door Jean Paul van Gastel. De oud-internationals kennen elkaar onder meer van Feyenoord. De Nederlanders worden overigens wel vergezeld door de Turkse assistent-trainer, Serdar Topraktepe, die nu al een paar maanden hoofdcoach is van Besiktas.

Van Bronckhorst staat een lastige taak te wachten in Istanbul, waar zijn nieuwe club moet concurreren met de twee grootmachten van het Turkse voetbal, Galatasaray en Fenerbahce. Die twee hebben in de titelstrijd vorig seizoen Besiktas ver achter zich gelaten.

Met name Fenerbahce, de club die al elf jaar geen kampioenschap meer heeft kunnen vieren, lijkt met de aanstelling van de topcoach José Mourinho all-in te gaan voor het nieuwe seizoen.

De 49-jarige Bronckhorst heeft een succesvolle carrière als voetballer achter de rug, met onder meer 106 interlands op zijn naam. Als coach heeft hij met Glasgow Rangers de Schotse beker gewonnen.

- Advertentie -