19.3 C
Amsterdam

Google-medewerker stapt op na deal met Israël

Lees meer

Google-medewerker en Palestina-activist Ariel Koren heeft haar baan opgezegd, nadat de techgigant een deal sloot met het Israëlische leger voor de ontwikkeling van surveillancesoftware.

De Joodse Koren is een uitgesproken criticaster van Israël. Ze protesteerde tegen Project Nimbus, een deal van 1,2 miljard euro tussen Google, Amazon, Israël en het Israëlische leger. Naar eigen zeggen is ze slachtoffer van een intimidatiecampagne door collega’s, waardoor er volgens haar niets opzit dan haar baan op te zeggen.

Koren is blij met de meer dan zevenhonderd Google-medewerkers en 25.000 anderen die haar steunen middels een petitie. Maar in Google heeft ze geen vertrouwen meer, schrijft ze op haar blog. Het bedrijf belijdt diversiteit met de mond, maar zou Palestijnse, Joodse, Arabische en islamitische stemmen systematisch het zwijgen opleggen wanneer die aandacht vragen voor Palestina.

‘Mijn ervaring is dat het op deze manier tot zwijgen brengen van dialoog en afwijkende meningen Google heeft geholpen zijn zakelijke belangen bij het Israëlische leger en de Israëlische regering te beschermen.’

- Advertentie -