11.3 C
Amsterdam

Google schuift hoofd Diversiteit opzij om blog over ‘onverzadigbare’ Joden

Lees meer

Mediagigant Google heeft Kamau Bobb aan de kant geschoven als hoofd van de afdeling Diversiteit, nadat een blog van hem uit 2007 opdook waarin hij schrijft dat Joden ‘een onverzadigbare honger naar oorlog’ hebben. Bobb is overgeplaatst naar een andere afdeling.

The Washington Free Beacon, een conservatieve Amerikaanse website, haalde de gewraakte blog uit 2007 boven water, getiteld ‘Als ik een Jood was’.

‘Als ik een Jood was dan zou ik mij zorgen maken over mijn onverzadigbare honger naar oorlog en moord uit zelfverdediging’, aldus Bobb in zijn nu verwijderde blogbericht. ‘Als ik vandaag een Jood was, zou mijn gevoel gekweld zijn. Ik zou het steeds moeilijker vinden om de lange periodes van onderdrukking, die het Joodse volk heeft doorstaan, te rijmen met de onverzadigbare honger naar wraakzuchtig geweld die Israël (…) nu heeft verworven.’

Het bericht verscheen eind 2007, toen Israël zware aanvallen uitvoerde tegen de sjiitische strijdgroep Hezbollah uit Libanon.

Bobb: ‘Ik weet niet hoe ik die identiteit zou kunnen rijmen met het gedrag van fundamentalistische joodse extremisten of van Israël als natie. De details zouden me in verwarring brengen. Ik zou degenen niet begrijpen die suggereren dat het bombarderen van Libanon, het afslachten van Libanezen en het grotendeels verwoesten van Beiroet als vergelding voor de gevangenneming van een paar soldaten gerechtvaardigd is.’

Nadat the Washington Free Beacon over de gewraakte blog schreef, waarbij Bobb uitgebreid werd geciteerd, twitterden verschillende Joodse lobby-organisaties, waaronder het Simon Weisenthal Center en Stop Antisemitism, dat de Google-topman ontslagen zou moeten worden. Google besloot dat niet te doen, maar hem weg te promoveren naar een andere functie. Bobb gaf bijna drie jaar leiding aan de afdeling Diversiteit.

- Advertentie -