11.6 C
Amsterdam

Gouda gaat moskeeën beter beveiligen

Lees meer

De gemeente Gouda heeft deze week besloten om moskeeën beter te beveiligen. Aanleiding is het ingooien van ruiten van een lokale moskee vorige maand. 


Bij moskee Nour aan de Raam in de Goudse binnenstad werden op donderdagavond 9 februari meerdere ruiten ingegooid met een steen, zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde van het gebouw. Dat meldt AD Gouda.


Het heeft er alle schijn van dat de dader bewust een moskee heeft uitgekozen, aldus secretaris Anouar Caouch: ‘Zo voelt het wel als je gebedshuis kapot wordt gemaakt. Bezoekers maken zich zorgen, dat is denk ik wel terecht.’ De politie is bezig met een onderzoek naar het incident, maar heeft de dader nog niet in de kraag gevat.

Naar aanleiding van het incident heeft de gemeente Gouda bovendien besloten een onafhankelijke beveiligings- en veiligheidsscan uit te voeren, met toestemming van de moskeebesturen in de stad. ‘Het doel is om de beveiliging van de gebouwen en het gevoel van veiligheid onder de bezoekers te vergroten’, stelt de gemeente Gouda in haar beantwoording van schriftelijke vragen van de PvdA-fractie.

- Advertentie -