13.7 C
Amsterdam

Groningen: witte demonstranten moeten van organisatie achterin zitten

Lees meer

Bij de antiracismedemonstratie in Groningen van gisteren moesten zwarte mensen vooraan zitten en witte mensen achteraan. Dit leidde op internet tot de nodige commotie.

In Den Haag en Groningen werden gistermiddag ook antiracismedemonstraties georganiseerd, in reactie op de dood van de Afro-Amerikaanse George Floyd. Die verliepen zonder enige rimpeling. Maar in Groningen leidde de antiracismedemonstratie tot ophef.

De organisatoren respecteerden de anderhalvemeterregel, maar witte demonstranten moesten achter de zwarte demonstranten plaatsnemen op de Grote Markt, zo twitterde journalist Marten Nauta van RTV Noord. Dit schoot veel mensen in het verkeerde keelgat.

‘Keiharde discriminatie. Gelijk aangifte doen tegen de organisatoren’, schreef een anonieme twitteraar boos. Andere twitteraars spraken over discriminatie en racisme, omdat de organisatie witte demonstranten zou discrimineren.

Volgens de rechtse opiniewebsite de Dagelijkse Standaard zijn deze activisten ‘echt compleet gestoord’. Ze zijn ‘extreemlinkse diversiteitsdeugertjes waar de UvA helemaal vol mee zit’.

- Advertentie -