18.8 C
Amsterdam

Grote Suriname-tentoonstelling komt naar Amsterdam

Lees meer

Op 5 oktober gaat De Grote Suriname-tentoonstelling van start in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. De tentoonstelling heeft de cultuur en de geschiedenis van Suriname als onderwerp, vanaf de eerste nederzettingen tot vandaag de dag.

Tijdens de expositie zullen meer dan 300 objecten worden tentoongesteld, zoals archeologische ontdekkingen, historische foto’s en documenten, kledingstukken, contemporaine kunst, film- en muziekfragmenten, sieraden en toegepaste kunst.

De objecten komen uit tientallen musea uit Suriname en Nederland, waaronder het Surinaams Museum en het Tropenmuseum.

In het verhaal van Suriname is er aandacht voor de oorspronkelijke bewoners van Suriname, de slavernij op de plantages, de contractarbeiders uit India en Indonesië, de hoofdstad Paramaribo en natuurlijk ook de prachtige natuur van het land. Verder kunnen bezoekers ook de verhalen beluisteren van Surinamers die op film hun persoonlijke verhaal vertellen.

De Nieuwe Kerk organiseert daarnaast een De Grote Suriname-fotowedstrijd. Deelnemers aan deze wedstrijd kunnen hun eigen beeld, herinnering of beleving aan Suriname delen. Vanaf 1 augustus kunnen deze foto’s worden ge-upload op de website van De Nieuwe Kerk.

Aanleiding van de tentoonstelling is de 45-jarige verjaardag van de voormalige Nederlandse kolonie Suriname, die in 1975 onafhankelijk werd. De Grote Suriname-tentoonstelling zal te zien zijn tot 2 februari 2020.

- Advertentie -