24.8 C
Amsterdam

Gündogan organiseert protest als nieuw kabinet wordt beëdigd

Lees meer

Oud-Kamerlid Nilüfer Gündogan gaat protesteren tegen het PVV-VVD-NSC-BBB-kabinet op de dag dat Dick Schoof en zijn team met de koning op het bordes staan. Dit bericht Hart van Nederland.

Gündogan zegt te zijn geïnspireerd door de grootschalige protesten in Duitsland tegen Alternative für Deutschland. We kunnen volgens de oud-politica X-berichten schrijven totdat we een ons wegen, maar we kunnen net als de Duitsers ook de straat opgaan.

‘Wie fysiek niet kan komen naar Den Haag, kan uit zijn raam een wit laken hangen’, schrijft ze ook op X. ‘Zo laten we zien dat wij dit geen gewoon kabinet vinden en delen we onze steun aan deze demonstratie.’

De beëdiging van het kabinet-Schoof zal, als de formatie niet op het laatste moment toch mislukt, plaatsvinden op 2 juli.

Nilüfer Gündogan werd begin 2021 verkozen als Tweede Kamerlid voor de linksliberale, pan-Europese partij Volt. Een jaar later zette Volt haar echter uit de fractie, vanwege beschuldigingen van ‘grensoverschrijdend gedrag’. Gündogan heeft een Turks-alevitische achtergrond. De neef van haar moeder is Kemal Kilicdaroglu, oud-leider van de seculiere Turkse oppositiepartij CHP.

- Advertentie -