14.7 C
Amsterdam

Halsema: Netanyahu beschadigt strijd tegen antisemitisme

Lees meer

Op een internationale conferentie over antisemitisme heeft de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema uitgehaald richting de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Hij zou de strijd tegen antisemitisme beschadigen, door deze te vermengen met zijn eigen politieke agenda.

Netanyahu is boos op het in Nederland gevestigde Internationaal Strafhof. Dat heeft vorige maand besloten dat het bevoegd is om Israëli’s te vervolgen voor vermeende oorlogsmisdaden in Gaza in 2014. De Israëlische premier noemde deze uitspraak van het hof ‘antisemitisch’.

‘Dan onderschat je ten diepste de betekenis (van) antisemitisme en de donkere uitkomsten van antisemitisme nu en in de geschiedenis’, zei Halsema dinsdag tijdens haar videotoespraak. Volgens haar deed Netayahu zijn uitspraak om ‘politiek gewin’ te behalen.

Halsema was een van de sprekers op de Mayors Summit Against Anti-Semitism, Dit is een virtuele conferentie georganiseerd door de Duitse stad Frankfurt, samen met de in de VS gevestigde NGO Combat Anti-Semitism Movement.

- Advertentie -