21.2 C
Amsterdam

‘Harry Potter-auteur J.K. Rowling slachtoffer van een ‘woke fatwa”

Lees meer

Volgens de conservatieve documentairemaker Alexander van der Meer is J.K. Rowling slachtoffer van een ‘woke fatwa’. De Britse schrijfster, wereldberoemd door haar Harry Potter-boeken, ligt onder vuur omdat ze ‘transfoob’ zou zijn. Dit schrijft Van der Meer voor het Vlaamse opiniemagazine Doorbraak.

De situatie waarin Rowling zich bevindt lijkt volgens Van der Meer op die van de Indiaas-Britse schrijver Salmam Rushdie, die vorige week vrijdag een moordaanslag overleefde.

Meteen na de aanslag op Rushdie werd Rowling – die haar medeleven met Rushdie betuigde – op Twitter bedreigd door een fanatieke moslim: ‘Geen zorgen, jij bent de volgende’, schreef hij.

Maar Rowling heeft meer last van radicaal-linkse activisten, de zogenoemde wokies. Rowling zie ooit dat ‘seks tussen man en vrouw echt bestaat’, voor transgenderactivisten en andere wokies is dat een vorm van godslastering, aldus Van der Meer.

‘Rowling is de Rushdie van de woke-ayatollahs. In de ogen van de transgenderbeweging maakt zij zich schuldig aan blasfemie, net als Rushdie volgens de Iraanse ayatollahs. Soms lijken social justice warriors (wokies, red.) nauwelijks te verschillen van deze bloeddorstige geestelijken.’

Het blijft niet bij woorden. Haar huisadres werd op internet gezet door activisten en ze kan niet zonder bewaking de deur uit, aldus Van der Meer.

 

- Advertentie -