23.5 C
Amsterdam

Heibel binnen Denk Amsterdam: raadslid noemt fractievoorzitter ‘vrouwonvriendelijk’

Lees meer

Aysegul Kilic, die voor Denk in de Amsterdamse gemeenteraad zit, heeft in een brief aan de achterban een boekje opengedaan over haar haar fractievoorzitter Mourad Taimounti.

Volgens Killic is Taimounti vrouwonvriendelijk, intimiderend en denigrerend richting haar geweest. De brief is handen van de Amsterdamse tv-zender AT5.

Aysegul Kilic heeft daarnaast grote moeite met de stijl van politiek bedrijven van Taimounti. Hij zou zich schuldig maken aan ‘populistisch gedrag’ en zou niet op fractievergaderingen aanwezig zijn.

Het ergste vindt ze echter zijn gedrag naar haar toe: ‘De vrouwonvriendelijke gedragingen overschreden vaak de grenzen van fatsoensethiek.’

Taimounti ontkent de beschuldigingen aan zijn adres. ‘Lariekoek’, laat hij in een reactie weten. Ook zegt hij aangifte te zullen doen tegen Kilic als zij haar woorden niet publiekelijk terugneemt.

DENK-raadslid Numan Yilmaz trekt partij voor Taimounti. ‘Als zoiets gebeurd zou zijn, dan had ik het wel geweten.’

In 2018 kwam DENK met drie zetels in de Amsterdamse gemeenteraad.

UPDATE: Waar fractievoorzitter Mourad Taimounti de beschuldiging eerder nog afdeed als ‘lariekoek’ en zelfs met aangifte dreigde, zegt hij nu open te staan voor een gesprek met zijn Denk-collega Aysegul Kilic. ‘Haar beschuldigingen doen pijn, maar kennelijk voelt ook zij pijn.’

In een persverklaring stelt het landelijk partijbestuur van Denk dat Taimounti en Kilic al in een mediation-traject zaten. Het bestuur verwacht ‘binnen afzienbare tijd’ een advies van de mediator binnen te krijgen, meldt persbureau ANP.

Kilic zegt het te betreuren dat haar brief, gestuurd aan een ‘beperkt aantal mensen’, is uitgelekt. Ze wil verder niet reageren.

- Advertentie -