14.4 C
Amsterdam

Helende Turks-Saoedische banden: Erdogan bezoekt koningshuis

Lees meer

De Turkse president Erdogan bezoekt vandaag Saoedi-Arabië, op uitnodiging van koning Salman bin Abdulaziz al Saud. Erdogan zal er onder meer de koning en kroonprins Mohammed bin Salman (foto) spreken.

De Turks-Saoedische diplomatieke betrekkingen bereikten in 2018 een dieptepunt, toen de Saoedische journalist Jamal Khashoggi in het Saoedische consulaat in Istanbul werd vermoord. Waarschijnlijk zit kroonprins Mohammed bin Salman, de feitelijke heerser, achter de moord.

Maar nu is Turkije bezig met een charmeoffensief en streeft het land naar betere betrekkingen met landen in de regio, naast Saoedi-Arabië ook met Armenië, Israël en Syrië.

Om de banden met Saoedi-Arabië te verbeteren heeft Turkije eerder deze maand zaak tegen 26 Saoediërs, die ervan worden beschuldigd Khashoggi te hebben vermoord, overgedragen aan het koninkrijk.

Het gaat erg slecht met de Turkse economie, mede vanwege de torenhoge inflatie, en Erdogan zoekt naar manieren om de economie een nieuwe impuls te geven. Buitenlandse investeren en nieuwe handelsovereenkomsten kunnen uitkomst bieden.

- Advertentie -