12.8 C
Amsterdam

Hijab-rel VS: ‘islamofobe’ lerares klaagt islamitische Olympiër aan voor smaad

Lees meer

De Amerikaanse lerares Tamar Herman klaagt de Olympische medaillewinnares Ibtihaj Muhammad aan voor smaad, meldt the New York Times. De docente werd vorig jaar van ‘islamofobie’ beschuldigd omdat ze bij een zevenjarig islamitisch meisje de hijab afdeed.

Een Instagrambericht van Muhammad over dit incident, dat viral ging, heeft haar reputatie als lerares onherstelbaar beschadigd, vindt Herman.

Volgens Herman berust alles op een misverstand. Ze dacht dat het meisje een capuchon had opgezet, zegt ze. Haar hoofdbedekking blokkeerde de ogen van de leerlinge, wat voor Herman een reden was om die af te doen. Toen ze doorhad dat die capuchon de hoofddoek was, deed ze de hoofddoek weer op en bood ze haar excuses aan, aldus Herman, maar toen was het kwaad al geschied.

Het moslimmeisje vertelde het aan haar moeder, die daarover een boos Facebookbericht schreef. Dat bericht werd opgepikt door schermkampioene Ibtihaj Muhammad (derde op de Olympische Spelen van 2016), die een Instagrambericht maakte dat vervolgens viral ging. Ook een islamitische belangenvereniging bemoeide zich met de zaak.

Volgens Tamar Herman lieten Muhammad en CAIR zich leiden ‘door een combinatie van hebzucht en een fel verlangen om hun repuatie op te poetsen als strijders tegen islamofobie’. Ze stelt dat haar eigen reputatie als lerares nu zo is beschadigd, dat geen enkele school haar nog wil inhuren.

Volgens haar advocaat Erik Dykema is Herman vanwege het incident nu zo bang is voor haar veiligheid, dat ze nu ergens anders is gaan wonen. ‘Ze is verbannen door haar gemeenschap’, aldus de advocaat. Herman is online ook hard aangevallen vanwege haar Joodse achtergrond.

- Advertentie -