18 C
Amsterdam

Hindoewinkel in Rotterdam vernield: boze hindoes geven moslims de schuld

Lees meer

Ook de hindoeïstische winkel Laxmi Nagar Store in Rotterdam-Zuid was maandag het doelwit van relschoppers. Een opslagcontainer voor de winkel werd in brand gestoken, evenals de uithangvlaggen van de winkel met daarop hindoegod Laxmi Mata. Boze hindoes geven op Facebook moslims de schuld.

‘Ik kan wel raden wat voor k*tta volk dit doet’, zegt een vrouw. Ze spreekt over ‘anti-Hindoe en crimineel tuig’, dat ‘steeds maar klaagt dat ze gediscrimineerd worden’.

‘God gaat ze straffen, echt’, schrijft een vrouw. En een andere vrouw schrijft: ‘Vreselijk. Degene zal zeker gestraft worden door Laxmi Mata.’

Een andere reageerder roept op tot geweld. ‘Gewoon moskeeën in de fik steken als tegengeluid’, schrijft hij woedend. De Laxmi Nagar Store laat deze reactie staan. ‘Ik ben niet verplicht om op alles te reageren’, aldus de eigenaar, die boos is omdat de vlag van Laxmi Nagar en de container van de winkel verbrand zijn.

Een vrouw ergert zich aan ‘de hindoes die hier islamofobisch gedrag laten zien’, schrijft ze. ‘Rotterdam is nu eenmaal gekleurd en de wijk waar de winkel staat is overwegend islamitisch. We moeten niet doen alsof dit een aanslag was op een hindoewinkel. Want in de andere steden waren het witte Nederlanders die witte winkels plunderden. Daarnaast zijn er genoeg islamitische winkels geraakt gisteren.’

- Advertentie -