8.6 C
Amsterdam

Hollywood wederom sowhite en male

Lees meer

Hollywood blijft een mannelijk witte industrie. In de slipstream van de hashtag #OscarSoWhite wordt duidelijk dat er weinig verbetert qua diversiteit. In de Amerikaanse filmindustrie waren het afgelopen jaar weer minder vrouwen en mensen van kleur werkzaam.

Het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone bekeek recent onderzoek naar inclusiviteit in de Amerikaanse filmindustrie. Conclusie: bij grote filmproducties neemt het aantal vrouwen en mensen met een bi-culturele achtergrond af in vergelijking met vorig jaar.

Opmerkelijk in een tijd waarin Hollywood onder het vergrootglas ligt als het gaat om gelijkheid en diversiteit. Sinds 2015 volgt de hashtag #OscarSoWhite de nominaties van de filmprijzen. In dat jaar alsook in 2016 waren alle genomineerde acteurs wit.

In 2020 kondigde de Academy of Motion Picture Arts and Sciences een nieuwe diversiteitsrichtlijn aan. ‘De normen hadden betrekking op thema’s op het scherm, creatief leiderschap, toegang tot de industrie en publieksontwikkeling, en vereisten de inclusie van vrouwen, mensen van kleur, LGBTQ + -mensen en mensen met cognitieve of fysieke handicaps of die doof of slechthorend zijn,’ aldus Rolling Stone.

- Advertentie -