15.8 C
Amsterdam

Human Rights Watch: Rohingya’s mishandeld door politie in Bangladesh

Lees meer

Een vijftal islamitische Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh is de laatste dagen geslagen door politieofficieren. Dat meldt Human Rights Watch.

Eén van de vluchtelingen was een 62-jarige vrouw die terugkeerde naar haar kamp nadat zij haar geld voor eten en drinken had verzameld. De politieagenten op de controlepost weigerden haar door te laten lopen en sloegen haar met stokken, meldt Human Rights Watch. Ze verloor haar identiteitsbewijs en geld voor eten en drinken.

Twee anderen werden volgens de mensenrechtenorganisatie geslagen nadat zij toestemming vroegen om in een nabij gelegen drogist medicatie voor hun zieke moeder op te halen.

De mishandelingen komen volgens Human Rights Watch doordat Bangladesh de Rohingya-vluchtelingen heeft gedwongen te verkassen naar het afgelegen eiland Bhasan Char of terug te keren naar Myanmar.

In twee kampen geldt nu een draconische regel die het verplaatsen binnen de kampgebieden voor vluchtelingen bemoeilijkt. Bangladesh wil deze regel in alle kampen laten gelden.

Kortgeleden nog werden 656 Rohingya’s gearresteerd nadat ze het kamp hadden verlaten om het Suikerfeest te vieren.

Human Rights Watch adviseert dat landen die het vluchtelingenbeleid in Bangladesh financieel steunen de autoriteiten in Bangladesh eisen om de restricties te verzachten.

- Advertentie -