7.6 C
Amsterdam

Imam in Turkije: Turkse volleybalvrouwen zijn ‘ongelovigen’

Lees meer

Een Turkse imam heeft de Turkse volleybalvrouwen, die onlangs Europees kampioen zijn geworden, uitgemaakt voor ‘ongelovigen´. Ze zouden met hun sport, waarin ‘alles’ te zien zou zijn (lees: te strak, bloot en onbedekt), ‘de islam ondermijnen’. Zo meldt de Turkse nieuwssite Gazete Duvar


Zelfs het kijken naar de volleybalvrouwen zou een ‘zonde’ zijn, volgens de imam, werkzaam bij de Elhac Timurtas moskee in Istanbul (Eminönü). Het stoort de imam ook dat de populaire vrouwen de ‘sultans van het net’ worden genoemd. ‘Is dit de manier om een sultan te zijn? Onzin,’ zegt hij en hij laakt alle mensen die voor deze ‘ongelovigen’ applaudisseren.

Ook voetbalvrouwen met een hijab krijgen de wind van voren. ‘Hoe is dat überhaupt mogelijk, een voetballende vrouw met een hijab? Ze hebben dan een vodje om hun hoofd gewikkeld, met daaronder strakke kleding die aan het lichaam helemaal is geplakt, alles gewoon in het openbaar. Dit is niet hoe God het heeft gewild, dat je voor de goegemeente voetbalt door alles van jezelf te laten zien,’ aldus de imam die het zelf ook heeft bekeken en zich daarvoor verontschuldigt.

De imam staat niet alleen in zijn minachting. De volleybalvrouwen worden door islamitische, pro-regeringsfiguren al lange tijd tot doelwit gemaakt vanwege hun kleding en seksuele voorkeuren.

- Advertentie -