22.9 C
Amsterdam

In de TIME-lijst: Afghaanse journalist, Syrische juristen en Kashmir-activist

Lees meer

De jaarlijkse lijst van meest invloedrijke personen van het Amerikaanse magazine TIME is uit. Onder meer de Syrische advocaten Anwar al Bunni en Mazen Darwish, de Afghaanse journalist Hoda Khamosh en de activist Khurram Parvez uit Kashmir zijn erin opgenomen.

De Syrische advocaten kregen waardering omdat zij gerechtigheid wilden voor de slachtoffers van de oorlog in Syrië. Al Bunni (foto, derde van links) en Darwish (foto, tweede van links) werden gevangen genomen in Syrië en vluchtten daarna naar Europa.

De Afghaanse journalist Khamosh (foto, rechts) documenteerde het leven van vrouwen in Afghanistan die door de Taliban gedwongen werden om een boerka te dragen en niet meer naar school mochten. Ze streed ook met gevaar voor haar eigen leven voor vrouwenrechten, door scholen te bezoeken en door tijdens een conferentie met de Taliban in gesprek te gaan.

Khurram Parvez (foto, links), activist uit Kashmir, werd afgelopen jaar in november gearresteerd. Dit, omdat hij tegen de onderdrukking en bezetting door de Indiase staat protesteerde en omdat hij een stem gaf aan de families in Kashmir wiens kinderen zijn ontvoerd door het Indiase leger.

- Advertentie -