17.4 C
Amsterdam

In Nederland geboren Randy (13) en Renata (14) dreigen uitgezet te worden

Lees meer

Er is een petitie gestart om Randy (13) en zijn zus Renata (14), die beiden in Den Haag zijn geboren en getogen, in Nederland te houden. Ze dreigen uit te worden gezet naar Indonesië.

Indonesië is het land waar hun ouders vandaan komen, maar waarvan zij nauwelijks de taal kennen en ook geen band mee hebben, zo is te lezen in de petitie. ‘Het is NIET in het belang van de kinderen om ze naar Indonesië te sturen.’

Meerdere beroepen op de kinderpardonregeling zijn afgewezen, omdat de ouders van Randy en Renata geen asiel hebben aangevraagd. maar daar mogen de kinderen niet de dupe van worden, aldus de petitie.

‘Zij konden er NIKS aan doen en zijn volkomen onschuldig en toch wil de staatssecretaris Ankie Broekers-Knol de kinderen Randy en Renata samen met hun ouders het land uitzetten.’

Randy en Renata zitten beiden op het VWO en weten niet beter dan dat Nederland hun geboorteland is. ‘Ze nemen actief deel aan de maatschappij en dat blijkt uit de vele vrienden die ze hebben gemaakt op school, sport en in de kerk’, aldus de petitieschrijvers.

Iedereen wordt opgeroepen om de ‘onmenselijke en onwenselijke’ mogelijkheid onder de aandacht van politici te brengen, zodat hun uitzetting kan worden afgeweend.

- Advertentie -