17.1 C
Amsterdam

In peilingen stijgende Le Pen belooft boetes voor Franse hijabdraagsters

Lees meer

Marine le Pen belooft dat er boetes komen voor moslima’s die in het openbaar de hijab dragen, mochten de Fransen haar later deze maand kiezen als president.

‘Mensen zullen een boete krijgen, net zoals het illegaal is om je veiligheidsgordel niet te dragen. Het lijkt mij dat de politie heel goed in staat is om deze maatregel af te dwingen’, zegt de radicaal-rechtse Française op de radio.

Op dit moment is het dragen van de hijab in Frankrijk al verboden in overheidsgebouwen en op scholen, net als alle andere religieuze symbolen.

De peilingen wijzen op dit moment uit dat Le Pen, na een moeizaam begin van haar campagne, na zittend president Emmanuel Macron het meest populair is onder Fransen. Dat betekent dat de twee zondag in de eerste ronde waarschijnlijk zullen worden verkozen tot de tweede ronde, waarin ze het tegen elkaar moeten opnemen.

Volgens het Franse persbureau AFP zeggen de peilingen dat als Fransen zouden moeten kiezen tussen Macron en Le Pen, die eerste dan met een nipte meerderheid van 54 procent zou winnen.

- Advertentie -