23.1 C
Amsterdam

Inbrekers in Amerikaanse moskee gooien bier over koran

Lees meer

Een moskee in Portales in de Amerikaanse staat New Mexico is de afgelopen tijd meerdere malen het doelwit geweest van vandalisme. Moslims vragen de politie om deze misdrijven als haatmisdrijven te onderzoeken.

Vorige week braken vandalen in bij Portales Islamic Centre. Daarbij zouden ze korans hebben verscheurd en bier over de pagina’s hebben gegoten. Ook werden er gaten in de muren gemaakt, meubels vernield en een schilderij van Jezus Christus achtergelaten.

Enkele dagen later braken de vandalen opnieuw in. Toen, op 23 juni, vernielden ze de airconditioning van het gebouw. Tijdens weer een andere inbraakactie verfden ze KKK op de muur, een verwijzing naar de racistische beweging Ku Klux Klan.

Het Portales Islamic Centre is een kleine moskee. De gemeenschap van ongeveer twintig mensen bestaat vooral uit studenten van de universiteit van Portales.

De politie in New Mexico is er nog niet over uit of het hier om een haatmisdrijf gaat, schrijft Middle East Eye. Volgens de studenten en de Council on American-Islamic Relations (CAIR), de grootste islamitische burgerrechtenorganisatie van de Verenigde Staten, is dat echter wel het geval. CAIR dringt er dan ook bij de autoriteiten op aan het vandalisme tegen de moskee van Portales als haatmisdrijf te onderzoeken.

- Advertentie -