18 C
Amsterdam

India: aan Modi gelieerde radicale hindoes roepen op tot doden moslims

Lees meer

Op internet circuleren video’s van bijeenkomsten in India, waar hindoe-extremistische leiders oproepen tot het doden van moslims. De evenementen van 17 en 19 december werden bijgewoond door prominente leden van de hindoe-nationalistische regeringspartij BJP van premier Narendra Modi.

In een van de video’s is te zien hoe Suresh Chavhanke, de hoofdredacteur van Sudarshan News, een eed aflegt om ‘te sterven en te doden’ voor het ideaal om van India een hindoeïstische natie te maken. Chavhanke maakte deze opmerkingen tijdens een bijeenkomst van de hindoe-extremistische organisatie Hindu Yuva Vahini in Delhi.

‘We leggen een eed af en nemen een besluit dat we tot onze laatste ademtocht zullen vechten, sterven voor en indien nodig doden, om van dit land een hindoe-natie te maken.’ De aanwezigen herhaalden zijn uitspraken.

Gebruikers van social media wijzen op het feit dat Rajeshwar Singh, een minister van de Indiase deelstaat Uttar Pradesh en lid van regeringspartij BJP, ook aanwezig was bij dit evenement.

Op een ander hindoe-extremistisch evenement in de stad Haridwar in Uttarkhand, riepen verschillende sprekers op tot een genocide tegen moslims. Ze zeiden ook dat hindoes wapens moesten aanschaffen. De extremistische hindoe-activist Yati Narsinghanand Saraswati zei dat een economischer boycot tegen moslims uiteindelijk niet zou werken.

‘Geen enkele gemeenschap kan overleven zonder de wapens op te pakken. (…) En zwaarden zullen niet werken, ze zien er goed uit, alleen op podia. Je moet modernere wapens hebben.’ Hij riep de hindoeïstische aanwezig ook op meer kinderen te krijgen.

BJP-leider Ashwini Upadhyay was ook aanwezig bij dit evenement. Hij noemt hindoe-extremist Saraswati zijn ‘vriend en goeroe’.

Annapurna Maa, een voorvrouw van de hindoe-extremistische organisatie Hindu Mahasabha, verklaarde op deze bijeenkomst dat ze de wapens zou opnemen om het hindoeïsme te verdedigen tegen de moslims: ‘We staan klaar om hen te doden, zelfs als we in de gevangenis belanden.’

Voor de de tweehonderd miljoen zielen tellende moslimminderheid in India wordt het klimaat steeds guurde.r De Amerikaanse journalist C.J. Werleman vreest zelfs dat het recente geweld tegen moslims in India door hindoe-nationalisten, waaronder de sloop van ‘illegale’ moslimdorpen in de oostelijke Indiase deelstaat Assam, een verdere stap is richting etnische zuivering door de Indiase leiders.

‘Vanaf het moment dat de Indiase premier Narendra Modi (foto) in 2014 aan de macht kwam op basis van een gespierde en dreigende hindoe-nationalistische agenda, luiden mensenrechtenactivisten de alarmbel voor de op handen zijnde moslimgenocide in India en Kashmir’, schrijft de journalist.

De nationalistische regeringspartij BJP maakt er volgens Werleman geen geheim van dat het op termijn de moslims in het land wil ‘uitroeien en vernietigen’. Ook de NGO Genocide Watch waarschuwde twee jaar geleden dat ‘de voorbereiding op een genocide in India definitief aan de gang is’.

- Advertentie -