16.4 C
Amsterdam

Indiase deelstaat sluit scholen na protesten tegen hijabverbod

Lees meer

De autoriteiten in de Zuid-Indiase staat Karnataka hebben besloten scholen te sluiten. Dit, na protesten tegen het hijabverbod op scholen dat daar geldt.

Op verschillende scholen in Karnataka hebben zich confrontaties voorgedaan tussen islamitische studenten, die protesteerden tegen het hijabverbod, en hindoe-studenten die het daar niet mee eens zijn.

Deze week werden islamitische studenten door de politie met traangas bestookt toen ze tegen het hijabverbod demonstreerden op een campus.

De eerste minister van Karnataka heeft aangekondigd dat alle middelbare scholen in de deelstaat voor de periode van drie dagen worden gesloten. Hij roep op tot kalmte.

Hindoe-extremisten gooien ondertussen olie op het vuur. Op social media is een video opgedoken, waarop te zien is hoe een moslimstudente met een hijab wordt lastiggevallen door een extreemrechtse hindoe-menigte.

Studenten van een door de overheid gerunde middelbare school kregen vorige maand te horen dat ze geen hoofddoek mochten dragen (foto). Dit verbod spreidde snel uit naar andere onderwijsinstellingen in Karnataka.

- Advertentie -