17.9 C
Amsterdam

Journalist: ‘India op weg naar genocide op eigen moslimminderheid’

Lees meer

De Australische journalist C.J. Werleman vreest dat het recente geweld tegen moslims in India door hindoe-nationalisten, waaronder de sloop van ‘illegale’ moslimdorpen in de oostelijke Indiase deelstaat Assam, een verdere stap is richting etnische zuivering door de Indiase leiders.

‘Vanaf het moment dat de Indiase premier Narendra Modi in 2014 aan de macht kwam op basis van een gespierde en dreigende hindoe-nationalistische agenda, luiden mensenrechtenactivisten de alarmbel voor de op handen zijnde moslimgenocide in India en Kashmir’, schrijft de journalist.

De nationalistische regeringspartij BJP maakt er volgens Werleman geen geheim van dat het op termijn de tweehonderd miljoen moslims in het land wil ‘uitroeien en vernietigen’.

Tijdens een politieke bijeenkomst in West-Bengalen in 2019 zei BJP-politicus Amit Shah: ‘We zullen elke infiltrant uit het land verwijderen, behalve boeddhisten, hindoes en sikhs.’ Dit is voor Werleman het bewijs dat de intenties van de BJP genocidaal zijn.

‘De BJP heeft hard gewerkt om haar belofte na te komen om deze zogenaamde ‘infiltranten’ te verwijderen’, schrijft Werleman. Hij noemt de Citizenship Amendment Act die moslimmigranten het burgerschap ontzegt, het lastigvallen van moslimjournalisten en -mensenrechtenactivisten en het aanzetten tot pogroms zoals in Delhi in 2020, die hebben geleid tot de dood van 52 moslims.

Werleman citeert met instemming Gregory Stanton van de NGO Genocide Watch, die twee jaar geleden zei dat ‘de voorbereiding op een genocide in India definitief aan de gang is’.

Toen was India in fase zeven van de ‘Tien stadia van genocide’, namelijk die van ‘voorbereiding’, aldus Werleman. Op dit moment zou India al gevorderd zijn tot fase acht: vervolging. De volgende stap is uitroeiing, waarschuwt de journalist.

- Advertentie -