17.3 C
Amsterdam

India: na ‘liefdesjihad’ worden moslims nu ook beschuldigd van ‘drugsjihad’

Lees meer

Een katholieke bisschop in de Zuid-Indiase deelstaat Kerala heeft moslims beschuldigd van een zogeheten ‘drugsjihad’, die als doel heeft om de levens van niet-moslims te verwoesten. De opmerkingen van bisschop Mar Josoph Kallarangatt leiden tot veel ophef.

‘Verschillende soorten drugs worden gebruikt in ijssalons, hotels en frisdankbars, gerund door hardcore jihadisten’, aldus de bisschop in een recente preek. ‘Zij gebruiken verschillende types drugs als een wapen om niet-moslims te bederven.’

In zijn preek refereerde de bisschop ook naar de ‘liefdesjihad’, een complottheorie van hindoe-nationalisten die geloven dat moslimmannen doelbewust verkering willen met andersgelovige vrouwen om India te ‘islamiseren’.

Hindoe-nationalistische leden van de BJP-partij van premier Narendra Modi haastte zich om de bisschop te ontmoeten, om hun solidariteit met hem te betuigen. Ook greep de partij de gelegenheid aan om kritiek te leveren op de linksee deelstaatregering van Kerala, die steun zou geven aan ‘extremistische krachten’.

De communistische premier van Kerala veegt de beschuldigingen van de anti-islamitische bisschop van tafel. Hij zegt dat dit de eerste keer was dat hij hoorde van de ‘drugsjihad’. Het drugsprobleem is volgens de premier geen religieus probleem, en hij waarschuwde mensen in machtsposities om geen verdeeldheid te zaaien.

De BJP heeft in Kerala nauwelijks voet aan de grond gekregen. Daarom probeert de partij zich te profileren bij christelijke kiezers, die 18 procent van de bevolking uitmaken.

De hindoe-nationalistische ideologie beschouwt het hindoeïsme, het boeddhisme en het sikhisme als echte Indiase religies. Andere religies, zoals het jodendom, het christendom en de islam, zouden wezensvreemd zijn aan India.

- Advertentie -