13.8 C
Amsterdam

India verbiedt islamitische groepering wegens ‘terrorisme’

Lees meer

India heeft de islamitische groepering Volksfront van India (PFI) voor vijf jaar verboden, omdat de deze betrokken zou zijn bij terrorisme. Meer dan honderd PFI-leden werden afgelopen maand vastgehouden door de Indiase autoriteiten, meldt het internationale persbureau Reuters.

Volgens de Indiase autoriteiten heeft PFI zich onder meer schuldig gemaakt aan terrorisme, financiering van terrorisme en moord.

De nu verboden studentenvleugel, het Campus Front of India (CFI), noemt de actie van de overheid ‘propaganda’ en een ‘politieke vendetta’.

‘We zijn tegen het concept van een hindoeïstische natie, we zijn tegen het fascisme, niet tegen India’, aldus CFI, dat overweegt om het verbod aan te vechten bij de rechter.

Gisteren ontkende PFI beschuldigingen van geweld en antinationale activiteiten, nadat de autoriteiten PFI-kantoren overvielen en tientallen leden oppakte.

In India wonen 1,4 miljard mensen. De meerderheid van de bevolking is hindoe. Een minderheid, ongeveer dertien procent, is moslim. De islamitische minderheid in India staat sinds 2014 sterk onder druk, nadat Narendra Modi (foto) van de hindoe-nationalistische BJP-partij premier werd.

- Advertentie -