Indiase deelstaat verbiedt film over Mohammed

Lees meer

De Indiase deelstaat Maharashtra heeft de Iraanse film Mohammed: De boodschapper van God verboden en de centrale regering in Delhi verzocht om dit ook te doen.

De film zal op 21 juli online gaan en vertelt het leven van de islamitische profeet Mohammed, waarin zijn jonge jaren centraal staan.

Omdat Mohammed niet afgebeeld mag worden in de mainstream islam is de film van Majid Majidi controversieel. Een islamitische organisatie in Maharashtra vroeg het verbod aan. Lokale autoriteiten in India zijn bang voor religieuze spanningen en honoreerden dit verzoek daarom.

In 1988 verbood India de roman De duivelsverzen van Salman Rushdie, die door veel moslims als blasfemisch werd ervaren. Rushdie trekt in zijn roman de goddelijkheid van Mohammeds openbaring in twijfel.

- Advertentie -

1 REACTIE

  1. Rushdie heeft helemaal gelijk om over de “goddelijkheid” van Mohammed. te twijfelen. Waarschijnlijk zou deze man vandaag gewoon schizofreen verklaard worden. Mohammed was een zeer labiele man die aan waanbeelden leed. Ook was hij volledig ongeschoold, en omdat analfabeet was,
    had hij anderen nodig om zijn waan ideeen op te schrijven. Al zijn iedeeen zijn vol wreedheden, en passen alleen in de zeer primitieve levensomstandigheden van eeuwen geleden in sommige midden-oosten landen. Ik heb De Duivelsverzen gelezen, waarin Rushdie de hele corruptie rondom de jaarlijkse Hadj beschrijft. Daarom moest hij uit Pakistaan vluchten.
    Terwijl de meeste Hindoe en Christin gemeenschappen in India streven om India tot een moderne staat te maken,
    met een man-vrouw maatschappij,
    met gelijke rechten, plichten, en kansen voor iedereen, blijft de islamitisch gemeenschap in het verre verleden leven. Wat zijn zij bang voor veranderingen. Niet alleen moest Rushdie vluchten, maar ook enkele jaren geleden, moest het meisje Malala uit Pakistan vluchten, nadat zij in het hoofd werd geschoten…omdat zij opkwam voor onderwijs voor meisjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here