18.9 C
Amsterdam

Indiase leider Modi: yoga vormt ‘beschermend schild’ tegen corona

Lees meer

Volgens de Indiase premier Narendra Modi helpt yoga tegen besmetting door het coronavirus. Dit meldt het Franse persbureau AFP.

De premier sprak gisteren over een ‘beschermend schild’, dat mensen immuun zou maken tegen het coronavirus. Modi promootte yoga in een filmpje in aanloop naar Internationale Yogadag, aanstaande zondag.

‘We weten allemaal dat ze tot nu toe nergens ter wereld een vaccin hebben kunnen ontwikkelen tegen COVID-19 of het coronavirus’, aldus Modi in zijn videoboodschap.

‘Dat is waarom op dit moment alleen een sterke immuniteit kan dienen als een beschermend schild of een beschermengel voor ons en onze familieleden … yoga is onze vertrouwde vriend bij het bouwen van dit beschermende schild [van immuniteit].’

Volgens de officiële cijfers zijn meer dan 380.000 Indiërs besmet met het coronavirus en zijn meer dan 12.000 mensen als gevolg ervan overleden.

Hindoe-nationalistische media en politici wijzen de moslims in het land als zondebok aan. Zij zouden een ‘corona-jihad’ voeren. Modi heeft de coronacrisis aangegrepen om de pers te knevelen en meer macht naar zich toe te trekken.

- Advertentie -