20.7 C
Amsterdam

Indiase website ‘verkocht’ moslimvrouwen aan hindoes

Lees meer

Zo’n negentig moslimvrouwen in India ontdekten tot hun afschuw dat ze op een website werden ‘verkocht en geveild’. Dit schrijven diverse Indiase en Pakistaanse media.

Contactgegevens van deze moslima’s die op door de website ‘Sulli Deals’ op een ‘veilinglijst’ geplaatst. ‘Sulli’ is een denigrerende term voor Indiase moslims.

Naast de website was er ook een app. Zodra de gebruiker de app opende kreeg hij het bericht: ‘Vind je sulli-deal van de dag’.

De meerderheid van de vrouwen had een Indiase achtergrond, hoewel er ook enkele Pakistaanse vrouwen bij zaten. De vrouwen waren activisten, kunstenaars, journalisten en onderzoekers.

De website en de app van Sulli Deals zijn na een storm van verontwaardiging offline gehaald door de host.

Moslimvrouwen die hun foto’s op de website zagen, voelden zich boos en seksueel geïntimideerd.

Volgens de Indiase Twitteractiviste Saniya Sayed zijn de mensen die foto’s van vrouwen misbruiken ‘potentiële verkrachters’.

‘Hoe is dit acceptabel?’, valt activiste Fatima Khan haar bij. ‘Wat zal de eventuele straf zijn die wordt opgelegd aan de mensen die deze lijst hebben gemaakt? Moslimmannen worden gelyncht, moslimvrouwen worden lastiggevallen en online verkocht. Wanneer zal dit eindigen?’ twitterde ze.

- Advertentie -