12 C
Amsterdam

Ines Kostic (PvdD) loopt veertig kilometer tijdens Nacht van de Vluchteling

Lees meer

Ines Kostic, fractievoorzitter voor de Partij voor de Dieren in Noord-Holland, loopt volgend weekend, tijdens de nacht van de vluchteling, veertig kilometer van Amersfoort naar Utrecht. Hiermee maakt de politicus zich hard voor de miljoenen vluchtelingen die volgens haar tot zondebok worden gemaakt, zegt ze in een filmpje.

Nederland staat volgens Kostic nog altijd voor ‘mededogen’, zoals zij zelf ook heeft mogen ervaren als tienjarig kind toen ze arriveerde uit de door oorlog verscheurde Bosnië Herzegovina. Ze loopt daarom ‘voor alle kids die moeten vluchten en geen warm thuis hebben’, zegt ze op Twitter.

‘Ik had geluk en heb een veilig nieuw thuis kunnen vinden, samen met mijn vriendin. Maar miljoenen andere mensen en hun dieren hebben dat geluk nu niet. Ze krijgen niet de hulp en veiligheid die ze nodig hebben. Te vaak krijgen ze met geweld, verkrachting en discriminatie te maken. Te vaak worden mensen gedwongen om hun dieren achter te laten, alsof ze spullen zijn. Te vaak moeten kinderen nog op straat of in bossen slapen,’ meldt Kostic op de website waar ook geld gedoneerd kan worden voor Stichting Vluchteling.

Kostic spreekt zich ook uit tegen de zogenoemde verharding en haat tegen vluchtelingen. ‘Het soort verharding en haat dat tot oorlog in mijn geboorteland Bosnië heeft geleid’, waarschuwt ze. Ze wil dat er daarom een verandering komt in de negatieve beeldvorming rond vluchtelingen.

- Advertentie -