11.2 C
Amsterdam

Iraanse media: Zwangere Koerdische vrouw krijgt doodstraf

Lees meer

Shahla Abdi, een jonge en zwangere Koerdische vrouw, heeft de doodstraf opgelegd gekregen. De politie arresteerde haar in oktober nadat ze een foto van Ruhollah Khomeini had verbrand.
Dit meldt IranWire, zich baserend op inlichtingen. Meerdere bronnen hebben de nieuwssite verteld dat Shahla Abdi gevangen zou zijn genomen in de stad Urmia, in het Noord-Westen van Iran. De gevangenbewaarders zouden haar daar hebben verwaarloosd.
Een gevangene uit Urmia meldt dat Abdi heel zwak is door mishandeling en dat ze tevens zwanger is. Een andere bron, ook een gevangene, meldt dat Abdi bang is en slecht wordt verzorgd.
Het zou niet de eerste keer zijn dat een Koerdisch en zwangere vrouw de doodstraf wacht. Op 18 januari zou de zwangere Koerdische Zahra Nabizadeh zijn gearresteerd en een miskraam hebben gehad nadat haar bewakers haar mishandeld hadden. Volgens Iran International zouden gedurende de eerste helft van januari bijna honderd Koerden zijn gearresteerd. Eind december 2021 spraken de Verenigde Naties zich uit tegen het executeren van Koerdische gevangenen door Iran.
- Advertentie -