14.4 C
Amsterdam

IS claimt ruim 120 Syriërs te hebben gedood in ‘operaties’

Lees meer

IS, dat nog altijd actief is, verklaart in Syrië 103 leden van Koerdische milities en 19 soldaten van het Assad-regime te hebben gedood in ‘het grootste aantal militaire operaties in twee maanden’. Dit meldt de nieuwssite al Monitor.

Volgens IS vonden operaties plaats in de oostelijke provincie Deir ez-Zor, die in handen is van Koerden. De aanvallen bestaan uit ‘schietpartijen’, ‘bomaanslagen’, ‘hinderlagen’ en ‘twee autobommen’, waarbij meer dan 34 militaire voertuigen zouden zijn vernietigd.

Volgens al Monitor heeft de IS-focus op Koerdische gebieden in Syrië te maken met de zwakte van de Koerdische veiligheidsdiensten in de regio, maar ook door ‘corruptie en misdaden bij de SDF-leiding’.

Daarnaast zouden IS-cellen wijdverspreid aanwezig zijn in de Syrische woestijn, waar IS zich makkelijker kan bewegen omdat ze daar de steun genieten van plaatselijke stammen, aldus al Monitor.

De Verenigde Staten hebben recent met drone-bombardementen de druk op IS opgevoerd. Begin deze maanden werden verschillende leiders gedood, meldde het Pentagon.

- Advertentie -