16.2 C
Amsterdam

Islamitische landen komen bijeen in Gambia

Lees meer

In de Gambiaanse hoofdstad Banjul vindt op 4 en 5 mei een ‘islamitische topconferentie’ over Palestina, islamofobie en klimaatverandering plaats. De Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) heeft de top voor islamitische landen belegd. Zo meldt Associated Press of Pakistan.

Op de top draait het om het bevorderen van ‘de islamitische eenheid en solidariteit’ in de context van ‘gepolariseerde regionale en globale zaken’, zoals bij de kwesties Palestina en islamofobie, maar ook klimaatverandering en minderheden staan op de agenda.

Via dialoog en duurzame ontwikkeling zou meer islamitische toenadering tot stand gebracht kunnen worden, aldus OIC in een persverklaring.

Het is nog niet bekend welke islamitische landen en wie namens de islamitische lidstaten aan de top zullen deelnemen. In ieder geval zal er een voorbereidende ontmoeting plaatsvinden van afgevaardigden op 30 april en 1 mei.

De oorlog in Palestina leidt in toenemende mate tot fricties binnen de internationale verhoudingen, met name tussen het Westen en de islamitische wereld. Tot de Hamas-aanval op 7 oktober waren de betrekkingen tussen Israël en landen uit het Midden-Oosten juist aan het ontdooien. Daar is na de meedogenloze tegenreactie van Israël in Gaza weinig meer van over.

- Advertentie -