14.1 C
Amsterdam

Israël over Nablus: ‘Iedereen die ons kwaad doet, eindigt in cel of graf’

Lees meer

Na de Israëlische inval deze ochtend in Nablus, waarbij vijf Palestijnen werden gedood, reageren Israëlische hoogwaardigheidsbekleders onverbiddelijk: het was hun verdiende loon. Dit meldt de Israëlische krant the Times of Israel.

Tijdens de inval door Israëlische militairen in de stad Nablus op de Westelijke Jordaanoever ontstonden hevige gevechten. Hierbij kwamen de leider van de militante groep ‘Het Hol van de Leeuw’ en nog vier Palestijnen om. Ook vielen er twintig gewonden.

Op dit moment laaien de spanningen op de Westelijke Jordaanoever weer op, net als dit voorjaar. Israël wil zijn controle op het gebied verstevigen en doodde er al ruim 120 Palestijnen, vooral bij invallen om militante Palestijnen te arresteren. Die invallen zijn fors opgevoerd nadat in het voorjaar negentien Israëliërs omkwamen bij aanslagen.

Defensieminster Gantz bezocht vandaag de Westoever: ‘Iedereen die Israëlische burgers kwaad probeert te doen, zal in de gevangenis of in een graf belanden. Er zullen geen veilige havens zijn voor terroristen en we zullen overal zijn waar nodig is om onze missie te vervullen.’

Premier Yair Lapid, die gisteren nog bezoek kreeg van premier Mark Rutte (foto), reageert op een soortgelijke manier. Ook zegt hij dat ‘iedereen die Israëliers aanvalt, moet weten dat het slecht zal gaan aflopen.’

Intussen noemt de leider van de Arabische partij in het Israëlische parlement de inval van vanochtend ‘een oorlogsmisdaad en terrorisme’. Een woordvoerder van de Palestijnse Autoriteit zegt dat Israël de volledige verantwoordelijkheid moet dragen voor de clashes.

- Advertentie -